In de Karmac Bibliotheek in Monnickendam vond de Waterlandse voorronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd. De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en wordt georganiseerd in samenwerking met de bibliotheken.

Vijf leerlingen van verschillende basisscholen uit Waterland deden mee met deze voorronde. Rick (Willem de Zwijgerschool, Monnickendam), Kaatje (Gouwzeeschool, Monnickendam), Julia (Van Randwijkschool, Ilpendam), Kimberley (De Rietlanden, Marken), en Anna (De Havenrakker, Broek in Waterland) waren als beste van hun school afgevaardigd voor deze voorronde. Zij lazen allemaal een klein stukje voor uit een door hen gekozen boek. Daarna was het aan de jury om op basis van enkele van tevoren vastgestelde criteria een winnaar te kiezen.

Juryvoorzitter Ilse Raasing, directeur van Stichting Kinderopvang Waterland, gaf aan dat zij en haar mede-juryleden Bert Schalwijk (wethouder Cultuur en Welzijn) en Dorothy Borghardt (raadslid Waterland Natuurlijk en vrijwilliger Karmac Bibliotheek Monnickendam) het erg moeilijk vonden om een winnaar te kiezen uit deze 5 kandidaten. Maar uiteindelijk kozen zij voor Anna, leerling van De Havenrakkers uit Broek in Waterland. Anna zal in maart de gemeente Waterland vertegenwoordigen bij de voorrondes van de provincie Noord-Holland. Mocht zij daar ook als winnaar uit de bus komen, dan zal zij meedoen in de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 21 mei.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer