Jan Woldberg van de Stichting Kinderen van de Voedselbank ontving uit handen van Ilse Raasing, directeur van de Stichting Kinderopvang Waterland, een cheque van 1400 euro.

In maart organiseerde de SKW een veiling, waarbij 27 door de kinderen beschilderde stoeltjes en 4 kunstwerken werden geveild. Op de stoeltjes werd geboden door ouders, opa’s en oma’s en het bedrijfsleven. Simone Dekker en Ilse Raasing, directie van de SKW, besloten uiteindelijk de opbrengst van de veiling van bijna 700 euro te verdubbelen. ‘Wij vonden dat een doel als dit, waarbij de opbrengst gaat naar kinderen, wel een donatie van de SKW verdient’.

De cheque met een totaalbedrag van 1400 euro werd overhandigd aan Jan Woldberg van de Stichting Kinderen van de Voedselbank. Ook werd even stilgestaan bij de start van de Week van het Jonge Kind. De bedoeling van deze week is om aandacht te vragen voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind en om te laten zien wat er in het land gebeurt voor jonge kinderen en de gezinnen waarin zij opgroeien. Ouders kunnen in deze week in gesprek gaan met allen die betrokken zijn bij de opvoeding van hun kind(eren) om zo te laten weten wat voor hun belangrijk is.

De start van de week werd gevierd met een assortiment aan dieren op het plein van de kinderopvang. De kinderen konden lammetjes aaien en voeren, mochten een kip vasthouden, en er waren konijnen om te aaien en te trakteren op een wortel. Later deze week zullen er nog meer activiteiten plaatsvinden zoals poppenkast, pannenkoeken eten, en een thema-avond ‘Tandarts bij jonge kinderen’ voor klanten van de SKW. Donderdag komt de brandweer op bezoek met een brandweerauto, en vrijdag wordt de week afgesloten met sportieve activiteiten op het Hemmeland. Bij de vestiging in Broek in Waterland zijn ook diverse activiteiten en tevens een Kinder-EHBO workshop voor ouders binnen en buiten de SKW.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer