Reageer altijd op de brief van Dienst Toeslagen over uw kinderopvangtoeslag van 2022

geplaatst in: Nieuws | 0

In juni kunt u als ouder een brief van Dienst Toeslagen ontvangen met de vraag om een formulier in te vullen. Ouders wordt gevraagd het ingevulde formulier samen met een kopie van de jaaropgave van de kinderopvang over 2022 terug te sturen. Het kenmerk van de brief begint met de letters TGK22.

Ontvangt u zo’n brief? Dan is het belangrijk dat u het formulier volledig ingevuld en mét een kopie van de jaaropgave van de kinderopvang over 2022 terugstuurt. Alleen met deze informatie kan Dienst Toeslagen de definitieve berekening van uw kinderopvangtoeslag over 2022 maken.

Stuur ook een kopie van de jaaropgave mee. De jaaropgave treft u aan in de Konnect ouder app.

Wat gebeurt er als ik niet op tijd reageer?

Als u niet reageert heeft Dienst Toeslagen niet alle benodigde gegevens om voor u de definitieve berekening te maken. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat u toeslag moet terugbetalen. Het is dus belangrijk dat u de documenten opstuurt.

Kunt u niet op tijd reageren, bijvoorbeeld omdat u op vakantie was? Dat kan gebeuren. U krijgt later een herinnering. Dan kunt u alsnog reageren!

Ik heb vragen of hulp nodig bij het invullen?

Lees op toeslagen.nl/kinderopvangtoeslag alles over kinderopvangtoeslag.

Meer hulp nodig bij het invullen? Kijk op toeslagen.nl/hulp waar u terecht kunt. U kunt altijd terecht bij de BelastingTelefoon (0800-0543), of bij ons.