Kirsten Zeeman en Sam Visser hebben zaterdag de opening verricht van de expositie ‘Kunst van Kinderen’ in het Marker Museum, gelegen aan de Kerkbuurt op Marken.

De kunstwerken van de kinderen van de buitenschoolse opvang (BSO) ‘De Speelkamer’, onderdeel van Stichting Kinderopvang Waterland, hangen van zaterdag 19 oktober tot en met zondag 3 november in het museum. Iedere dinsdagmiddag lopen de kinderen van de BSO met hun begeleiders de vaste route van basisschool ‘De Rietlanden’, langs het Marker Museum, richting de peuterspeelzaal, alwaar zij hun opvangruimte hebben.

De kinderen maken daar onder andere kunstwerken. Daarom leek het Lars Drijver, een van de begeleiders van de BSO, leuk om deze kunstwerken eens in het museum te kunnen exposeren. Hij zocht contact met het bestuur van het museum en deze waren meteen reuze enthousiast. Pieter Korstman, voorzitter van het Marker Museum, vindt het juist een mooie gelegenheid om het museum onder de aandacht van kinderen te brengen. “En als dat op deze wijze mogelijk is, staan wij daar altijd voor open”, aldus de voorzitter. In de herfstvakantie kan een ieder de kunstwerken bewonderen.

Het Marker Museum is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer